Waar blijft het water?

Om te voorkomen dat er bij de bouw van woningen of bedrijven dingen misgaan op het gebied van water, wordt er in Nederland voor alle nieuwe plannen een watertoets gedaan. Hierbij wordt niet alleen gekeken naar het regenwater, maar ook of een huis bijvoorbeeld niet te laag ligt of te dicht bij een dijk of een rivier. Ook willen we regen- en rioolwater zoveel mogelijk gescheiden kunnen afvoeren. Dit scheelt veel geld. Vuil water moet immers gezuiverd worden in speciale bedrijfsinstallaties, terwijl je regenwater gewoon in de grond kunt laten wegzakken!

Met deze expeditie ga je met de ogen van een Waterschapper op pad om te kijken hoe dit in je eigen buurt geregeld is.

Het programma bestaat uit een voorbereidende klassikale uitleg en een expeditie in de buurt van de school. Beiden kunnen vanaf de school plaatsvinden of eventueel vanaf een kantoor van Waterschap Aa en Maas. De exacte invulling is in overleg tussen de school en Waterschap Aa en Maas.

Doelgroep: groep 7/8 PO en klas 1 t/m 3 VO
Duur: 2 uur 
Groepsgrootte: 1 klas (± 30 leerlingen)

Let op! Een Gastles, dus binnen beheergebied Waterschap Aa en Maas; 30 minuten vanaf Den Bosch of Cuijk. Uitzondering wanneer school bij kantoor op bezoek komt. 

Eventueel regenkleding nodig.

Plus, afhankelijk van de grootte van en de afstand tot het expeditiegebied kan een fiets nodig zijn. Dit in overleg met school. 

Bedrijf Waterschap Aa en Maas
Plaats Cuijk
Expeditie soort GeoProf
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.