GeoGamen en GeoCraft! Spelen met Aardrijkskunde

GeoGamen, Move a Lot!

Speel het spel van landinrichting, zorg ervoor dat bij de indeling van gebieden aan alle eisen en wensen van mensen voldaan. Bouw spelenderwijs aan je kennis en dan lukt het jou om het hoogste level te bereiken.

Naast en na beeldende informatie over veel aspecten van landinrichting door medewerkers van de Gemeente Velsen gaan we aardrijkskunde in een spel beleven. In een speciaal voor jou ontwikkelde App (op een I-Pad) speel je een spel dat je dwars door Nederland naar een steeds hoger level brengt. Je zult zien en meemaken dat aardrijkskunde leerzamer maar vooral veel leukers is dan je tot nu toe gedacht hebt. Misschien kies je door deze ervaring wel voor een boeiende loopbaan in de Geo-informatie.

Doelgroep: groep 7/8 PO en klas 1 t/m 3 VO
Duur: 3 uur (excl. reistijd)
Groepsgrootte: 1 klas (± 30 leerlingen)

 

GeoCraft, Nederland in 1.000 miljard Minecraftblokjes!

Met een door GeoFort ontwikkelde MineCraft-spel, GeoCraft genaamd, spelen we een leuk spel dat je topografische kennis van Nederland test. Wie vindt als eerste de code om de kluis te kraken?

In een in MineCraft nagebouwd Nederland spelen we een spel waarbij je als speler een code moet kraken om de aanwezige schatkist te openen. In deze schatkisten zitten leuke cadeautjes die je aan  deze fantastische dag in de GeoWeek 2018 zullen blijven herrinneren. Wat is GeoCraft: Nederland in 1.000 miljard Minecraftblokjes! Alle huizen, wegen, rivieren en bomen uit heel Nederland staan in GeoCraft en in deze omgeving spelen we een spel met aardrijkskunde.

Doelgroep: groep 7/8 PO
Duur: 3 uur (excl. reistijd)
Groepsgrootte: 1 klas (± 30 leerlingen)

 

GeoCraft, heel Nederland in MineCraft voor het voortgezet onderwijs

Bouw je eigen omgeving de school van je dromen met behulp van MineCraft. Op de speciale server maken we ruimte voor jou om te bouwen of om de 1.000 miljard MineCraftblokjes verder uit te bouwen om Nederland nog realistischer in de virtuele MineCraft-wereld er uit te laten zien.

Via deze introductie wordt een student uitgedaagd om Nederland verder uit te bouwen in MineCraft. Tijdens de expeditie ontvang je een opdracht om of een bestaand gebouw of een nieuw te bouwen gebouw in de kaart te zetten in 3D. Je eigen woonomgeving is daarbij het gebied waar het spel zich afspeelt. De mooiste bouwwerken of de meest natuurgetrouwe gebouwen worden beloont met een defintieve opname in GeoCraft. Dit spel is ook een uitnodiging om thuis te gaan bouwen en mee te helpen met GeoCraft. Dan zorg je ervoor dat bijvoorbeeld het huis waar je woont ook opgenomen wordt in deze ‘spel’ omgeving.

Doelgroep: klas 1 t/m 3 VO
Duur: 3 uur (excl. reistijd)
Groepsgrootte: 1 klas (± 30 leerlingen)

Bedrijf Gemeente Velsen
Plaats Ijmuiden
Expeditie soort GeoBedrijf
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.