Leuk leren over water

De interactieve tentoonstelling Zand tegen Zee laat je zien, horen en beleven hoe Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier samen met het Rijk en de provincie de kust tussen Petten en Camperduin heeft versterkt met zand, héél véél zand: zo'n 35 miljoen kuub! Hierdoor is een prachtig nieuwe stukje Nederland ontstaan, waardoor we de komende tientallen jaren hier beschermd zijn tegen de zee.

In Informatiecentrum Kust kun je alles horen en zien over deze bijzondere kustversterking. Ook leer je er over de overstromingen die we hier vroeger hadden en hoe het komt dat het dorp Petten nu op een andere plek ligt dan vroeger. Ook is er aandacht over het waterbeheer van nu: hoe zorgt het hoogheemraadschap ervoor dat we in ons laaggelegen Noord-Holland kunnen leven onder zeeniveau? En wat doen we om te zorgen dat we hier in de toekomst ook veilig kunnen blijven wonen? Want de zeespiegel stijgt en de bodem daalt. Het hoogheemraadschap heeft hiervoor een plan bedacht. Ook daarover vind je informatie in de tentoonstelling.

En dat leren doen je op een leuke manier!

De tentoonstelling is interactief: met het zeepbelspel kun je zelf ervaren hoe het is om onder water te staan, je kunt dieren spotten, een foto maken en deze digitaal delen met je vrienden en bij de watersnoodzolder denk je na wat je mee naar zolder zou nemen bij een overstroming: je mobiel? Zou kunnen…. maar of hij werkt als alles onder water staat?

Meer informatie over het informatiecentrum Kust: www.hhnk.nl/zandtegenzee

Doelgroep: groep 7/8 PO
Duur: 1,5 uur (excl. reistijd)
Groepsgrootte: 1 klas (± 30 leerlingen)

Let op! Bij mooi weer bestaat de mogelijkheid om een buitenspeurtocht te doen op het nieuwe strand en bij het panoramaduin. Hierbij is het handig als je stevige schoenen aandoet die tegen zand/een stootje kunnen!

Bedrijf Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier
Plaats Heerhugowaard
Expeditie soort GeoVeldwerk, GeoBedrijf
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.