Onder de grond is van alles te beleven!l

Wil je later een leuke, spannende maar vooral belangrijke baan?

Alle gebouwen, verkeer en functies in Nederland hebben te maken met de mogelijkheden van de ondergrond. Maar die Nederlandse ondergrond kon je nooit zien. Het bleef Gissen…vandaag kunnen we echter met software van Esri en Gis wel degelijk onder de grond kijken. Omdat we met steeds meer mensen ook nog eens steeds hogere eisen stellen aan de goede werking van alle vervoer, IT netwerken en energie hebben we de ondergrond hard nodig. Om te gebruiken, maar ook om gebouwen, dijken en energietransitie te realiseren.  

Deze middag krijg je eerst een introductie over de ondergrond. Daarna gaan we in gesprek met welke vragen jij rondloopt. Die gaan we beantwoorden aan de hand van de ondergrond. Dan zetten we in het eerste Nederlandse Virtual Reality theater snel de VR bril op en gaan we virtueel vliegen onder de grond.

Daana gaan we in de bus en bekijken we een stukje Nederland zoals je het nog nooit bedacht hebt! Op het veen stappen we uit en laat jij je buurvrouw of buurman jumpen... Wat dat is zul je wel merken!

Mocht je denken dat dit alleen over techniek gaat... Dat is maar een beetje waar! Deze excursie gaat vooral over samenwerken en slim nadenken.

Na afloop heb je vast wat uit te leggen thuis!

Let op! Schoolbus voor vervoer tussen locaties moet door de school geregeld worden. 

Doelgroep: klas 1 t/m 3 VO
Duur: 2 uur (excl. reistijd)
Groepsgrootte: 1 klas (± 30 leerlingen)

 

Bedrijf Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties
Plaats
Expeditie soort GeoVeldwerk
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.