Workshop Stenen

De aarde is uniek in ons zonnestelsel. En niet alleen omdat zij de enige planeet met leven is. Er komen op Aarde heel veel verschillende soorten gesteenten voor die je op andere planeten niet zult aantreffen. Al die stenen worden gebruikt als grondstoffen bijvoorbeeld als bouwsteen. Maar veel vaker zijn ze van belang omdat ze mineralen bevatten die onmisbaar zijn in onze geïndustrialiseerde en gecomputeriseerde maatschappij. Daarom is een basiskennis van de verschillende soorten gesteenten essentieel.

Aan bod komen in deze expeditie verschillende vertegenwoordigers van de sedimentaire, metamorfe en stollingsgesteenten. Het practicum wordt voorafgegaan door een introductie van museummedewerkers met een PowerPoint waarin de kenmerken van de drie groepen gesteenten wordt uitgelegd. Leerlingen leren in welke gesteenten fossielen voor kunnen komen en in welke niet. Leerlingen kunnen aan de hand van een determinatiesleutel zelf uitvinden wat voor gesteente ze in handen hebben en tot welke groep die behoort.

En tenslotte brengen de leerlingen een bezoek aan de tentoonstelling GIF! en staan ze daar oog in oog met levende, giftige dieren. Voor meer informatie, neem een bezoekje aan www.naturalis.nl.

Doelgroep: klas 1 t/m 3 VO
Duur: 1,5 uur (excl. reistijd)
Groepsgrootte: 1 klas (± 30 leerlingen)

Bedrijf Naturalis
Plaats Leiden
Expeditie soort GeoBedrijf
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.