Klimaatverandering: hoosbuien en zeespiegelstijging. Wat eerst?

Let op! Binnen werkgebied van waterschap Noorderzijlvest: Groningen en de kop van Drenthe. Voor scholen in de DAL gemeenten kunnen we ook afspreken in het bezoekerscentrum Ommerlanderdiek in Delfzijl.

Klimaatverandering: op zoek naar ruimte voor het water bij hoosbuien

Tijdens een gastles in de klas vertelt een expert van het waterschap over de maatregelen die het waterschap Noorderzijlvest neemt om ons aan te passen aan de klimaatverandering. Ook denken we samen na over wat de leerlingen zelf kunnen doen. In de klassen sluiten we de gastles af met een spel waarin de leerlingen de strijd aangaan tegen het water.

Doelgroep: groep 7/8 PO & klas 1 t/m 3 VO
Duur: 1-1,5 uur 
Groepsgrootte: 1 klas (± 30 leerlingen)

Klimaatverandering: Sterkere en slimmere dijken omdat de zeespiegel stijgt

In de twintigste eeuw is de zeespiegel ongeveer 20 centimeter gestegen. Voor Nederland is dit een van de belangrijkste gevolgen van de opwarming van het klimaat. Tijdens een gastles in het bezoekerscentrum in Delfzijl of in de klas vertelt een expert van het waterschap over de Dijkverbetering van de zeedijk tussen Eemshaven en Delfzijl. Hierbij maken we sterkere dijken, maar ontwerpen we de dijken ook slimmer. We sluiten af met een speurtocht (door het centrum)/ infoblad (in de klas) en een virtuele excursie over de dijk met VR-brillen.

Doelgroep: groep 7/8 PO & klas 1 t/m 3 VO
Duur: 1-1,5 uur
Groepsgrootte: 1 klas (± 30 leerlingen)

Bedrijf Waterschap Noorderzijlvest
Plaats Groningen
Expeditie soort GeoProf
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie