Data is het nieuwe goud!

Je gaat tijdens deze expeditie naar een superleuke locatie. Namelijk het bijzondere gebouw "De Rotterdam" van Rem Koolhaas. Dit gebouw staat aan de Wilhelminakade met uitzicht op de Erasmusbrug.

Tijdens dit bezoekje aan de gemeente worden er verschillende onderwerpen aan gebroken. Onder andere: 

  1. Mogelijke toepassingen van Virtual Reality bril in de geodesie.
  2. Elke 2 jaar laat de gemeente Rotterdam een vliegtuig / helicopter over de stad vliegen die miljoenen puntjes meet. Hierdoor is voor hele stad alles in hoogte bekend, met deze gegevens zijn bijvoorbeeld de volgende items te bepalen: Alle gebouwen in 3d maken, berekenen waar regenwater naar toe stroomt, hoogte van alle bomen bepalen, berekenen zakking van straten voor eventuele ophogingen.
  3. Moderne inwintechnieken (laserscannen) en de verwerking hiervan.
  4. ArcGIS online laten zien. Het doel is om te laten zien hoe je, anders dan met papieren kaarten, de resultaten van GIS analyses op een interactieve manier met iedereen kan delen, en overal beschikbaar te maken. De doelgroep van deze kaarten zijn vooral mensen die geen kennis van GIS, GIS software en een zware pc hebben. En daarna laten we zien wat je nog meer kunt doen als je een kaart hebt gemaakt.

Al deze onderwerpen zijn nog wijzigbaar in overleg met de school en de gemeente. Hierdoor is dit een expeditie die vrij gemakkelijk op je onderwijsonderwerp van dat moment aan te passen valt!

Let op! Legitimatiebewijs is vereist. 

Doelgroep: klas 1 t/m 3 VO
Duur: 2 uur (excl. reistijd)
Groepsgrootte: 1 klas (± 30 leerlingen)

 

Bedrijf Gemeente Rotterdam Basisinformatie
Plaats Rotterdam
Expeditie soort GeoBedrijf
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.