Ben jij Waterproof?

Ben jij Waterproof?

Tijdens het museumbezoek gaan de leerlingen onderzoeken hoe wij leven met ons water. Wat gebeurt er allemaal om droge voeten te houden? Wat als de dijken breken? Hoe deden we dat vroeger? Wat moet er gebeuren voor de toekomst? In een drietal rondes proberen ze in teams hier achter te komen. Bij elke ronde verdienen de teams punten.

Eén ronde is in het museum zelf. Hier beantwoorden de leerlingen een aantal vragen door gebruik te maken van de exhibits (= tentoonstellingsonderdelen). Een andere ronde speelt zich af in het laboratorium en de derde ronde is op de zolder, waar het evacuatiespel ‘als ons water stijgt’ wordt gespeeld.

We sluiten af met een quiz waarin het ontdekte herhaald wordt. Meer informatie via www.watermuseum.nl of 026-3551240.

Doelgroep: klas 1 t/m 3 VO 
Duur: 2 á 2,5 uur (excl. reistijd)
Groepsgrootte: 2 klassen (± 60 leerlingen)
Datum: maandag 28 mei

 

Te veel, te vies, te weinig water

De leerlingen gaan op zoek naar de oorsprong van een vreemd flesje dat bij hen op school is aangekomen. In een voorbereidende les zetten drie afbeeldingen kinderen aan het denken over water in de wereld. In het museum spelen de leerlingen een evacuatiespel, gaan ze aan de hand van een spel op ontdekkingstocht door het museum en experimenteren ze met water in het Waterlab.

Meer informatie via www.watermuseum.nl of 026-3551240

Doelgroep: groep 7/8 PO 
Duur: 2 uur (excl. reistijd)
Groepsgrootte: ± 40 leerlingen
Datum: Maandag 28 mei

Bedrijf Nederlands Watermuseum
Plaats Arnhem
Expeditie soort GeoBedrijf
Bekijk op de kaart

Aanmelden voor deze expeditie

Geen expedities (meer) beschikbaar.